4 Mart 2015 Çarşamba

Güncel Google Play Store hataları ve çözümleri

Kim Google Play Store’a girip de hata ile hiç karşılaşmadı ki? Tam iyi bir uygulama bulursunuz, indirmeye başlarsınız, en heveslendiğiniz anda karşınıza çat diye hata bildirimi çıkar. Ama artık sıkıntıya yer yok çünkü tüm sorunların bir de çözümü var. İşte en sık karşılaşılan Google Play Store hataları ve çözümleri.

Google Play - Hata 491

Problem
İndirme ya da güncelleme yapılamıyor.
Çözüm
Google hesabınızı cihazınızın ayarlarından ve Google üzerinden silin. Daha sonra cihazınızı yeniden başlatın ve yeni hesabınızı baştan ekleyin. Daha sonra uygulamalar bölmesine gidip Google hesabınızdaki verileri temizleyin ve durmaya zorlayın.

Google Play - Hata 498

Problem
Google Play Store üzerinden yapılan indirmelerin bölünmesi.
Çözüm
Problem cihazınızın önbelleğinin dolu olması. Gereksiz tüm uygulamaları ve dosyaları silin. Telefonu baştan güvenli modda başlatın. Samsung cihazlar için bu ses kısma, güç ve menü tuşlarına aynı anda basarak yapılabilir. Birçok cihazda da ses kısma ve güç tuşu. Telefonunuzu bu şekilde açmak size daha fazla seçenek sağlayacaktır. Ayarlara girip ön belleği bölmesini seçin. Onaylamak için yeniden güç tuşunu kullanın.

Google Play - Hata 919

Problem
Uygulama çalışıyor fakat açılmıyor.
Çözüm
Cihazınızda hiç yer olmadığı için böyle bir sorunla karşılaşırsınız. Hafızanızda yer açın.

Google Play - Hata 413

Problem
Uygulama indirilemiyor ya da güncellenemiyor. Unutmayın eğer Proxy ayarlarınızı değiştirmişseniz bu da Google Play Store’un işleyişi ile ilgili soruna yol açabilir.
Çözüm
Ayarlar üzerinden Uygulamalar’a girin. Google Hizmetleri’ni seçin ve verileri temizleyip, durdurmaya zorlayın. Aynısını Google Play Store uygulamanıza da uygulayın ve Internet sürücünüzün önbelleğini temizleyin.

Google Play - Hata 923

Problem
İndirme gerçekleşmiyor, Google hesabınızı senkronize ederken sorun çıkıyor ya da hafızanızda yeterli yer yok.
Çözüm
Google hesabınızı ve telefonda yer tutan gereksiz tüm uygulamaları silin. Daha sonra cihazınızı güvenli modda başlatın. Önbellek bölümlendirmeyi seçin ve cihazınızı normal şekilde başlatın. Ardından Google hesabınızı yeniden kurun.

Google Play - Hata 921

Problem
Uygulama indirilemiyor.
Çözüm
Google Play Store uygulamanızın önbelleğini temizleyin. Bu işe yaramazsa verileri de temizleyin fakat bunu yaparken kayıtlı olan Google bilgileriniz ve ayarlarının gideceğini unutmayın. Son çare olarak da Google hesabınızı silin ve cihazı yeniden başlatıp, yeniden girin.

Google Play - Hata 403

Problem
İndirme yapılamıyor. Bu daha çok iki farklı Google hesabı tek bir cihazda kullanıldığı zaman görülen bir sorun.
Çözüm
Google Play Store’a gidin ve hesabınızı doğrulayın. Sorunlu uygulamayı silin. Daha sonra uygulamayı yeniden Google Play Store’dan indirmeyi deneyin.

Google Play - Hata 927

Problem
Play Store güncellemesi yapıldığı için uygulama indirilememesi.
Çözüm
Google Play Store güncellemesi bitene kadar bekleyin. Eğer problem devam ediyorsa Uygulamalar üzerinden Google Hizmetler’e girin ve verileri temizleyip, durdurmaya zorlayın. Aynı işlemi Google Play Store uygulamanızda da yapın.
Gördüğünüz gibi aslında tüm problemler benzer sebeplerden ortaya çıkıyor ve çözüm yolları da birbirine benziyor. Eğer yukarı da bahsettiğimiz sorunlardan biri işe yaramaz ise bir diğer çözümü denemenizde sakınca yok. Tek yapmanız gereken verileri silerken ya da fabrika ayarlarına dönerken dikkatli olmak. Bu yüzden öncesinden medya dosyalarınızı, rehberinizi vb. şeyleri yedeklemenizde fayda var.

Güncel Google Play Market Bağlantı Yok hatası

Merhaba arkadaşlar,
Arkadaşlarımdan gelen sorunlar üzerine Google Play bağlantı hatası üzerine oluşan sorunun çözümünü sizinle de paylaşmak istedim. Son zamanlarda Google Play’den bir uygulama yada oyun yüklemek için Android Market’e girdiğimizde oluşan “bağlantı hatası” yada “tekrar dene” şeklinde çıkan sorunun çözümü aslında çok basit. Adım adım kontrol ederek çözümünü anlatayım.
Çözümlere başlamadan önce internet bağlantımızın olduğundan emin olmamızgerekiyor.
1- İlk olarak telefonumuzun saat ve tarih ayarlarını kontrol etmemiz gerekiyor. En sık olarak karşımıza bu sorun dolayısıyla Google Play markete ulaşamamamız geliyor.
2- Eğer sorun bu şekilde çözülmediyse
- Ayarlar>Uygulamalar>İndirilenler>Google Play Store sekmesinde “Önbelleği Temizle“, “Verileri Temizle” ve “Güncellemeleri Kaldır” butonlarına basıp verileleri temizlememiz gerekiyor.
Artık eskisi gibi Google Play Market‘e girerek istediğimiz Android Apk dosyalarını telefonumuza yada tabletimize indirip kurabiliriz.

Telefon logosunda takılı kalması (Brick) Nedir? Nasıl düzeltilir?

Merhaba Arkadaslar...

Bu Konumuzda Brick Nedir Nasıl Kurtarılır Bunu Anlatmaya Çalışıcağım.

Öncelikle brick telefonu bi nevi kilitleyen,açılmasını engelleyen bir sorundur telefonunuz brick oldugunda açılış logosunda yada telefonun markasının yazdıgı yazıda takılı kalır. 

Peki telefonu bu durumdan nasıl cıkarıp eski haline getireceğiz ? Telefonunuz durduk yere brick olmaz brick'in olmasının sebebi custom rom yüklemektir yani yanlış custom rom yükleme girişimidir. Custom rom yüklerken yanlış yüklerseniz , verilen talimatları doğru bi şekilde uygulamassanız bu sorun ile karşılaşırsınız. Brick telefonu kurtarmak için tek bir yol vardır buda odin programı ile stock romu yüklemektir.

Odin Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Odin sürekli telefonuna rom yükleyen ve bu işler ile uğraşan kullanıcıların en büyük yardımcısıdır dostudur. Çünkü custom rom yükler iken sürekli hatalar ile karsılasma riskimiz telefonu brick etme ihtimalimiz var brick ten kurtarmanın tek çözümü odin programı.

Odin programı pc ye yüklenir telefon download moduna alınır. Cihazı Download moda almak her telefonda farklıdır internetten kendi telefonunuz ne ise nasıl download moduna alınıyor bakarsanız alınırsınız neyse.

Daha sonra pc de odin programını acarsanız. Telefon Download Modunda iken pc ile telefonu usb kablosu ile bağlarsınız. Odinde 6 7 tane slot vardır acınca göreceksiniz. telefon bağlandıgında herhangi bir slotta bazı yazılar belirir ve renk cıkar bu durum telefonumuz ile basarı ile baglantı kurdugumuzu gösterir. Not olarak sunuda belirtiyim eger dediklerimi yaptıgınız halde odinde herhangi bir değişiklik olmadı ise pc nize samsung usb driver i kurunuz o zaman görecektir internetten ulasabilirsiniz. Odin ile telefon baglandıktan sonra internetten indirdiğimiz telefonumuza uygun stock romu odin programında gerekli yerlere yerlestiririz. md5.tar uzantılı tek bi dosya ise Odinde pda bölümüne yerlestiriyoruz 4 5 adet dosya varsa odinde gerekli yerlere yerlestiriyoruz ve odinden START tusuna basıyoruz bekliyoruz gerisini otomatik olarak odin ve telefon halledecek telefonunuz acıldıgında hem brick den kurtulmus olacak hemde telefonunuz ilk aldıgınız haline dönecek

Rom Nedir ?

Merhaba Arkadaslar...

Bu yazımızda rom nedir onu anlatmaya çalışacağım. İki farklı rom çesidi vardır. 


1.Stock Rom 2.Custom Rom

Rom telefonun çalısma sistemidir. Yani rom olmassa telefon kullanılmaz Stock Romlar telefon'u ilk aldıgımızda telefonda yüklü olan romdur. Android Romları Google geliştirmektedir. Mesela Jelly Bean 4.0+ Android 2.3+ gibi. 


Custom Rom ise android geliştiricilerinin yaptıgı romlardır. Yani Kişisel Rom Custom Romlar Tamamen Performans ve Görsellik ele alınarak geliştirilir. En bilinen custom rom cynangenmod dur. Cynangenmod yapımcıları telefonu en sade en hızlı ve görsel acıdan en güzel hale getirir. Custom Rom Yüklemek Kısmen tehlikelidir. Yükleme Talimatlarını Yerine Getirmesseniz telefonu brick edebilirsiniz yani açılmaz hale getirebilirsiniz bunu düzeltmenin tek yolu telefonunuza uygun olan stock romu pc ye indirip pc den odin programı ile yüklemektir.

Custom Romlar her telefon için farklıdır yani S3 İçin yapılmıs bi custom romu s4 e yüklemeye çalısır iseniz telefonu brick edersiniz. Bu Hususlara dikkat etmeniz gerekir yüklerken.

Cwm Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Merhaba Arkadaslar...

Bu yazımızda Android telefonlarda CWM nedir ? Anlatmaya Çalısıcam.

Cwm Android telefonlarda genelde custom rom yüklemeye telefonun yedeğini almaya yarayan bir işlemdir. 

Cwm Yükleme İşlemi ' de telefondan telefona fark gösterir. Mesela çoğu telefonda 2 3mb lık bi dosya ile Cwm yüklersiniz. Çoğu Telefonda İse Odin Programı ile yüklersiniz. Nasıl yüklenirse yüklensin sonucta aynı işleme cıkar. 

Cwm en çok kullanıcıların Custom Rom Yüklemesine yardım eder. Telefonda cwm yüklü olmadan Custom Rom yükleyemessiniz yüklemeye çalışır iseniz telefonu brick edersiniz yani kilitlersiniz ve açılmaz açılması için odin programı ile stock rom yüklemeniz gerekir ileride brick olan telefonu kurtarma işleminide anlatıcağız...

Yani kısaca cwm custom rom yüklememize ve yedek almamıza yarıyor. Custom rom yüklemek için olmassa olmazdır.

Android Root Nedir ?

Merhaba Arkadaslar...

Bu yazımızda Android telefonlarda Root nedir ne işe yarar onu anlatmaya çalışıcağım.

Root çoğu Android kullanıcısı için vazgeçilmezdir. Çünkü kişiler telefonları'nın görünümünü değiştirmek ve performansını artırmak ister Root'da bu işlemler için çok önemlidir ve olmassa olmazlardandır. 


Her telefona Root yapma işlemi farklılıklar gösterir yani telefona göre root dosyaları değişir mesela bazı telefonlara 2mb'lık .zip dosyası ile root yapılır bazı telefonlara 500mb lık rom yükleyince root işlemi olur bunlarıda ileriki yazılarımızda anlatıcam.

Root u yapmamızın asıl amacı bazı performans artırıcı programların root izni istemesidir bu programları root iznini vermeden kullanamayız nasıl program bunlar derseniz mesela cpu overclock yani işlemci frekanslarıyla oynayarak 1000ghz lık bi cpu yu 1400 lere 1500 lere cıkarmamızı sağlar bu sayede telefonumuzu modifiye etmiş hızlandırmıs oluruz.

Çoğu kullanıcı ise telefon ile birlikte gelen uygulamalardan kurtulmak ister o uygulamaları kökten silmek için uygulamalar mevcuttur Titanium Backupuygulaması gibi Titanium Backup uygulaması rootlu telefonların olmassa olmazıdır. Bu Uygulama ile gereksiz buldugunuz uygulamaları silebilir indirdiğiniz herhangi bir uygulamayı sistem uygulamasına cevirebilirsiniz yani sisteme gömersiniz.

Root Yaptım Şimdi Ne Olcak ? 

Telefonuma root yaptım nasıl hızlandırıcam derseniz benim de ilk rootladıgımda yaptıgım gibi titanium backup uygulamasını indirirsiniz. ve sistemdeki gereksiz uygulamaları kullanmadıgınız uygulamaları silersiniz bu sayede hem telefon gereksiz uygulamalardan kurtulmus olur hemde hafızada yer açılmış olur.